G.J.C.M. Wijffels

G.J.C.M. Wijffels

Huisarts

Artsexamen aan de Universiteit van Amsterdam in 1979, wetenschappelijk onderzoek in de Experimentele Chirurgie in het Wilhelmina Gasthuis Amsterdam en een jaar opleiding Chirurgie in het Binnengasthuis Amsterdam 1980-81; heel bijzonder was de periode dat ik kon assisteren bij de kindercardiochirurgie.

De huisartsopleiding aan de Vrije Universiteit 1982 met stages in Haarlem en Bovenkarspel. Eind 1983 de praktijk van dokter Serrarens overgenomen en voortgezet tot op heden; ik heb nog geen plannen om te stoppen met de praktijk omdat het in de huidige samenstelling met de collega’s en de assistentes zeer plezierig werken is. November 2014 is bovendien mijn dochter huisarts Stefanie Wijffels met mij geassocieerd en dat geeft weer extra energie !

Sinds de zomer 2010 ben ik gestopt met mijn voorzitterschap van de Huisartsenkring Midden Brabant en alle afgeleide taken die daaraan vastzitten; ik heb dat leerzaam en uitdagend gevonden maar na acht jaar gaan de jongere collega’s dat voortzetten.

Het is toenemend de geneeskunde van de ouderen en de zeer oude mensen die mijn aandacht en belangstelling heeft maar mijn voorliefde is ook bij de “grote” vakken gebleven: interne geneeskunde, chirurgie en psychiatrie.

Veel taken in de samenwerking met collega Hekking en Mees zijn onderling verdeeld; mijn taak is het beheer van het electronische patiëntenbestand. De komende jaren speelt de beveiligde uitwisseling van patiëntgegevens een belangrijke rol; administratieve techniek en precisie, bewaking van privacy en kwaliteitsindicatoren zullen nog veel aandacht vragen voordat het landelijke netwerk goed functioneert. Er komt hierover nog veel informatie naar de patiënten.

Met ingang van 2015 zullen mijn dochter Stefanie en ik gaan associëren; wij gaan dan de dagen gelijk verdelen. Hopelijk kan ik nog vele jaren als huisarts blijven werken want ik doe dat nog met veel plezier en ambitie.