L.P.J. Burgers (Huisarts)

L.P.J. Burgers (Huisarts)

Ik ben Lieke Burgers en ben geboren en getogen in Moergestel. Ik heb de studie Geneeskunde gedaan in Utrecht en daar, tijdens mijn studie, ook gewoond. Intussen ben ik weer terug naar Moergestel gekomen waar ik woon met mijn man en 3 dochters.

Tijdens mijn studie kwam ik er al snel achter dat ik graag huisarts wilde worden. De breedte van het vak trok me erg aan: de diversiteit aan klachten, een populatie van jong tot oud maar met name ook dat je de mens achter de patiënt kunt leren kennen, een vertrouwensband kunt opbouwen en zorg op maat kunt geven.

Als voorbereiding op de huisartsenopleiding heb ik, na de opleiding Geneeskunde, enkele jaren gewerkt als arts op de huisartsenpost in Den Bosch en bij de psychiatrie in Den Bosch. Vervolgens heb ik de huisartsenopleiding gevolgd in Nijmegen/Eindhoven.

Vanaf 2021 ben ik werkzaam aan de Conservatoriumlaan. In het begin heb ik als waarnemend huisarts gewerkt voor collega-huisartsen Wijffels en Hekking en kreeg toen de kans om de praktijk van collega Mees over te nemen. Fijne collega-huisartsen, een goed georganiseerde praktijk met gedreven praktijkondersteuners, kundige doktersassistentes en een diverse patiëntenpopulatie, maakten dat ik per 1 juli het praktijkhouderschap van collega Mees heb overgenomen. K. Mees blijft mijn vaste collega en zal op woensdag en donderdag het spreekuur doen.

Op maandag, dinsdag en vrijdag zal ik het spreekuur doen; de overige dagen ben ik op de achtergrond bezig met praktijkzaken en de meer complexe patiëntenzorg.

 

Aandachtsgebieden:

– Advies over anticonceptie, het inbrengen en verwijderen van spiraaltjes en hormoonstaafjes, verzakkingen, seksuele problemen en andere gynaecologische en/of urologische problemen.

– Zwangerschap, pasgeborenen en kleine kinderen. Door mijn eigen kinderen heb ik, ook van de andere kant, ervaring met het moederschap en de opvoeding van het kleinere kind.

– Kleine chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van moedervlekken.

– Aandacht voor de levenswijze, de achtergrond en de wensen van de patiënt en die meenemen in een eventuele behandeling.

– Vroegtijdig bespreken van wensen rondom het levenseinde en begeleiding daarin.

 

PS: Wist u al dat u ook online afspraken kunt maken en inzage kunt hebben in uw dossier? U kunt u registreren bij uwzorgonline.nl en kunt u daarna identificeren op de praktijk.