DE PRIKPOST VAN DIAGNOVUM IS TOT NADER ORDER GESLOTEN! Kijk voor andere locaties op www.diagnovum.nl of bel 013-5393636.


NIEUWS:

Wegblijftarief
Huisartspraktijken Conservatoriumlaan hanteren een wegblijftarief voor patiënten die zonder tijdig af te zeggen (herhaaldelijk) wegblijven op een afspraak.

Waarom een wegblijftarief?
Het aantal patiënten, dat niet op een afspraak verschijnt, is de laatste jaren sterk toegenomen. “Vergeten” is de belangrijkste oorzaak. Vergeten is menselijk, maar ook het aantal patiënten dat de spreekuren in de huisartsenpraktijk wil bezoeken neemt nog steeds toe. Het is daarom voor een huisartsenpraktijk, praktijkondersteuners en assistentes erg vervelend als iemand niet op een afspraak verschijnt. Het betekent tijdverlies, maar ook dat er op dat moment niet iemand anders kan worden geholpen. Ook veel ziekenhuizen en tandartspraktijken hanteren daarom tegenwoordig een wegblijftarief.

Om het aantal niet nagekomen afspraken terug te dringen hanteren we volgens de vastgestelde richtlijnen van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) het wegblijftarief voor patiënten die zonder melding niet verschijnen op een afspraak.

Wat moet ik doen als ik niet op een afspraak kan komen?
Hebt u een afspraak en kunt u niet komen? Meld dit dan uiterlijk 12 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente. Uw afzegging wordt genoteerd in uw dossier.

De kosten?                                                                                                                                                                                                                                           De kosten zijn conform de tarieven de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en afhankelijk van de duur van uw afspraak. Deze kosten kunt u niet declareren bij uw zorgverzekering en moet door u zelf betaald worden.

Bezwaar?
Het kan natuurlijk zijn dat er een bijzondere reden was, dat u de afspraak niet of te laat hebt afgezegd. U kunt ons hierover telefonisch informeren.

Tot slot
Huisartspraktijken Conservatoriumlaan zijn continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de zorg.
Goede zorg betekent ook dat u op een redelijke termijn bij ons terecht kunt.
Als patiënten die niet op een afspraak kunnen komen op tijd afbellen, blijven de wachttijden zo kort mogelijk.

Namens, uw Huisartsen,

S. Wijffels, K. Mees & M. Hekking

_________________________________________________________________________________________________________________________

Wanneer mag u zich wenden tot de huisartsenpost in de avond uren of in het weekend? U leest het in onderstaande poster:

________________________________________________________________________________________________________________________

LANDELIJKE ACTIE HUISARTSEN:

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voeren huisartsenpraktijken Conservatoriumlaan, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen:- meer tijd hebben voor onze patiënten;- minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;- betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;- dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom zijn de praktijken ’s middags alleen voor spoedgevallen bereikbaar. 

______________________________________________________________________________________________________________________

 

     

Fysio op Maat en de Huisartspraktijken gaan tijdelijk verhuizen!

 • Vanaf dinsdag 19 april zijn wij tijdelijk 100 meter vanaf de huidige praktijken gehuisvest op het terrein van ’t Hooge Veer aan de Conservatoriumlaan.
 • Wij vragen u te parkeren aan de Conservatoriumlaan en niet op het terrein van ’t Hooge Veer.
 • Medio 2023 ontvangen wij u weer graag op onze huidige locatie in ons nieuwe gezondheidscentrum aan de Conservatoriumlaan.

_____________________________________________________________________________________________________________________

14-02-2022 Herhalingsrecepten:

Per heden kunt u het formulier herhalingsrecepten niet meer gebruiken. Wel kunt u via ons online portaal uw zorg online recepten aanvragen. Hiervoor moet u de app uw zorg online downloaden, u zelf registreren en bij ons op de praktijk langs komen met uw legitimatie bewijs zodat wij u kunnen koppelen aan de app. Tot de mogelijkheden behoort ook het inspreken van de receptenlijn via het telefoonnummer van uw huisarts.

______________________________________________________________________________________________________________________

25-01-2022 Bereikbaarheid:

De praktijk is op dit moment door quarantaineplicht en uitval door ziekte van artsen en personeel telefonisch “slechter” bereikbaar.

U kunt ons mailen op info@hacl.nl Wij doen ons best om uw vraag binnen 24 uur te beantwoorden, soms kan dit langer duren.

Afspraken maken we echter niet per mail. Gelieve ons hiervoor te bellen. Wanneer uw hulpvraag niet kan wachten vragen wij u ons te bellen ondanks dat de wacht-tijd aan de telefoon langer kan duren dan u van ons gewend bent. Indien uw vraag wel kan wachten probeer het dan later in de week nogmaals. Voor spoed zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar.

_____________________________________________________________________________________________________________________

22-12-2021

Laatste nieuws Boostervaccinatie

Wij hebben gezamenlijk in goed overleg binnen ons team besloten om NIET mee te doen aan de boostervaccinatie tegen corona.

Dit besluit hebben wij genomen omdat wij dan alsnog patiënten hadden moeten teleurstellen aangezien er maar een beperkt aantal vaccins beschikbaar is voor de booster door de huisarts. Bovendien hechten wij er grotere waarde aan om u continuïteit van zorg te kunnen blijven bieden met ons team in deze toch al roerige en onzekere tijden. Wij hopen op uw begrip daarvoor.

20-12-2021

Momenteel zijn wij druk bezig om te kijken of wij de GGD kunnen helpen met de boostervaccinaties tegen corona in verband met de zeer besmettelijke omikron variant van het coronavirus. Tot op heden is daarvoor nog GEEN duidelijk plan en kunt u voor uw 3e vaccinatie contact opnemen met de GGD voor het inplannen van een afspraak. Dit kan zowel telefonisch als online. U heeft hiervoor geen uitnodiging nodig. Houdt deze website in de gaten voor het meest actuele nieuws.

De doelgroepen voor dit moment:

– alleen voor patiënten van 60 jaar of ouder.
– zwangeren
– alleen voor mensen die nog geen boostervaccinatie hebben gehad.

Wij vragen u om met vragen over de planning van uw vaccinatie NIET te BELLEN met de praktijk.

Vanwege de toename van nieuwe COVID-19 besmettingen willen wij u vragen rekening te houden met de volgende afspraken:

 • Kom niet zomaar naar de praktijk, maar neem eerst telefonisch contact op met de praktijk.
 • U krijgt zoveel mogelijk een telefonische afspraak
 • Bij klachten van verkoudheid, keelpijn, hoesten, koorts of braken en diarree altijd eerst een PCR test laten doen via de GGD, want een zelftest is NIET voldoende
 • Kom bij een afspraak op de praktijk op tijd en bij voorkeur alleen
 • Voor vragen over de coronavaccinatie lees de website van het RIVM of bel met de GGD. Bel NIET met de huisartsenpraktijk.

Booster campagne GGD COVID-19

_______________________________________________________________________________________________________________________

01-12-2021: Aanwezigheid huisartsen / spreekuur update

Het kan voorkomen dat u tijdens uw consult niet uw eigen huisarts treft wegens personele problemen. We proberen u hiervan zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

________________________________________________________________________________________________________________________

25-11-2021: Gesloten voor nieuwe patiënten

Wegens toenemende drukte zijn onze praktijken helaas gesloten voor nieuwe patiënten.

Studenten van Tilburg University kunnen zich wenden tot de volgende studentendokters:

Tilburg West 013-4682984

Perron 1 013-5810065

Binnenstad 013-5423225

Noordveld 013-4672275

Noordhoekring 013-5369189

Groot huisartenzorg 013-5454807

________________________________________________________________________________________________________________________

25-11-2021: Mond/neusmasker

In de huisartsenzorg is het dragen van een MOND/NEUS KAPJE VERPLICHT. Wanneer u geen mond/neus kapje bij heeft kunt er aan de balie en kopen voor €0,50,-

Heeft een medische reden om het mond/neus kapje niet te hoeven dragen zien we graag uw verklaring wanneer u een afspraak heeft op de praktijk; uitzondering mondkapjsplicht .

_________________________________________________________________________________________________________________________

19-08-2021:

Prikken zonder afspraak;

-Op alle vaccinatielocaties van GGD Hart voor Brabant

-Vaccinatie  met mRNA (Pfizer of Moderna)

-Geldig ID-bewijs mee naar locatie

-Alleen voor personen die nog geen afspraak hebben voor een eerste prik

Voor meer infomatie klik op onderstaande afbeelding

_________________________________________________________________________________________________________________________

 

05-07-2021:

COVID-19 vaccinatiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 024-7247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Neem hiervoor telefonisch contact op met onze praktijk. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven dan sturen we u dat toe. Houdt u er rekening mee dat dit enkele dagen kan duren.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

_________________________________________________________________________________________________________________________

21-06-2021:

Per heden is de deur van de praktijk tussen de middag gesloten van 12.30 tot 13.30u. Behalve op maandag, dan is de deur gesloten tussen 12.30-14.00u. Uiteraard zijn wij bereikbaar voor spoedgevallen.

________________________________________________________________________________________________________________________

 

19-05-2021

Op dit moment krijgen wij veel vragen over het COVID-19 vaccin en het COVID-19 virus. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen, wanneer uw vraag hier niet tussen staat vragen we u om het contact formulier op onze website in te vullen;

-Wanneer ben ik aan de beurt?

Zodra u aan de beurt bent ontvangt u van ons een oproep per post of het RIVM/GGD roept u op. Wanneer wij van de overheid groen licht krijgen om de volgende doelgroep op te roepen. Meer informatie kunt u  terug lezen op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/wanneer-krijg-ik-een-vaccinatie-tegen-het-coronavirus.

-Welk vaccin krijg ik?

-Kan ik een vaccin kiezen?

Vooralsnog vaccineren wij met het AstraZeneca vaccin, dit kan uiteraard nog wijzigen.

Helaas kunt u niet kiezen welk vaccin u krijgt. De overheid beslist welk vaccin voor welke doelgroep het meest geschikt is. Dit besluit wordt genomen op basis van adviezen van allerlei (inter)nationale  deskundigen. Daar komt dan een vaccinatieschema uit voort: file:///Users/wit/Downloads/vaccinatiestrategie.pdf

-ik behoor tot een risicogroep, krijg ik voorrang op het vaccineren?

In principe wordt wordt iedereen van oud naar jong opgeroepen. Indien de huisarts het noodzakelijk acht dat u het vaccin eerder nodig heeft krijgt u hiervan bericht.

-Kan ik op de anti spillage lijst gezet worden?

Wanneer wij vaccins over hebben bellen wij u op volgorde van leeftijd of verhoogd risico op. U hoeft ons dus niet te bellen om op de anti spillage lijst gezet te worden.

-Ik heb vragen over het COVID-19 virus/VACCIN, waar kan ik deze stellen?

Dat kan via het publieksinformatie nummer van de rijksoverheid op 0800-1351

 

________________________________________________________________________________________

12-04-2021:

Wij kunnen ons voorstellen dat u naar aanleiding van het nieuws over het COVID vaccin van Astra-Zeneca vragen heeft. Alle informatie hieromtrent kunt u terug vinden op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/tijdelijke-pauze-astrazeneca?fbclid=IwAR1UkBp9wRFlMcGuB9Dop0NeHoeqRchnnLeQrssaDa_2yM-WPgFJJnWhQBk

                                                                                                                                                                                                                       

CORONA VIRUS

Update 18-02-2021:

Indien u via uw werkgever of andere instantie een COVID vaccinatie heeft gehad of gaat krijgen willen wij dit graag van u weten. Bij voorkeur ontvangen wij hier een mail over of u kunt het ons laten weten via ons contactformulier op de website.

                                                                                                                                                                                                                       

Update 18-02-2021 COVID-19 Vaccins:

Onderstaande doelgroep is reeds gevaccineerd. Zodra wij een nieuwe doelgroep op kunnen roepen leest u dat op deze pagina terug.

De doelgroep die in deze ronde in aanmerking voor de vaccinatie komt is:

 • Personen geboren in 1956 en 1957
 • Personen met het syndroom van Down die thuis wonen en geboren zijn tussen 01-01-1956 en 31-12-2002
 • Personen met morbide obesitas (BMI >40)
 • Medewerkers van onze huisartsenpraktijk

Op: www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen vindt u meer informatie over het corona vaccin.

                                                                                                                                                                                                                       

29-01-2021:

Per heden kunt u bij ons digitaal zelf afspraken maken. Hiervoor is een app beschikbaar. Meer informatie hierover en de mogelijkheid om u voor deze app aan te melden vindt u hier : https://uwzorgonline.nl/#service . Gedurende het aanmeldproces moet u een keuze maken uit deelnemende huisartsen. Let goed op dat u uw eigen huisarts selecteert. Nadat u zich heeft aangemeld moet u zich nog legitimeren bij ons op de praktijk. Volgt u onze website goed wanneer dat mogelijk is, i.v.m. het Corona Virus kent de praktijk aangepaste openingstijden en beschikbaarheid. Op dit moment is het dan ook helaas niet mogelijk om een online afspraak te maken i.v.m. de vele vragen die wij telefonisch verplicht moeten vragen betreft COVID klachten/symptomen. Op de digitale app kunt u al wel gebruik maken van E-consulten, recepten herhalen en dossier inzage hebben. Voor meer vragen kunt u telefonische contact met ons opnemen.

                                                                                                                                                                                                                       

14-12-2020 Corona:

Onze praktijk is gewoon geopend. Bel ons vanaf 8u in de ochtend zodat we samen bekijken op welke manier we u met uw vraag het beste kunnen helpen en in kunnen plannen. Vanwege drukte kan het zijn dat u wat langer moet wachten dan u van ons gewend bent, wij hopen op u begrip.

Onze voordeur is geopend, echter mag u alleen naar binnen indien u een afspraak heeft en geen luchtwegklachten/koorts/verkoudheid heeft! Wij vragen zoveel mogelijk alleen naar de praktijk te komen en bij binnenkomst de handen te desinfecteren en de instructies te lezen welke op tafel staan en daarna plaats te nemen op de stoelen welke niet gemarkeerd zijn. Per 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen. U verlaat de praktijk door de rode pijlen op de vloer te volgen.

Indien u voor andere zaken komt vragen wij u om telefonisch contact met ons op te nemen gezien de balie gesloten is.

Ook de spreekuren van de praktijkondersteuner GGZ en praktijkondersteuner somatiek zijn open.

Heeft u vragen over het Corona virus kijk op www.rivm.nl/actuele-informatie-over-coronavirus  en www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

Indien u na het lezen van deze informatie nog aanvullende vragen heeft kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

De prikpost van Diagnovum is momenteel tot nader order gesloten. Kijk voor andere locaties op www.diagnovum.nl of bel 013-5393636.

Excuses voor het ongemak.

                                                                                                                                                                                                                       

01-12-2020 Mondkapjesplicht

Vanaf 1 december is het verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. De overheid heeft daarbij aangegeven dat er een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die een ziekte of een beperking geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. U kunt zelf een kaartje maken met hierop het bewijs voor de uitzondering van het gebruik van het mondkapje, zie het kaartje op de website van het RIVM. Hier is de huisarts dus NIET voor nodig. U kunt bij het kaartje aanvullende informatie toevoegen van je behandelaar of naaste, daar kan bijvoorbeeld de huisarts in benoemd worden.

                                                                                                                                                                                                                       

01-01-2018
> Toestemming regelen inzage medische gegevens aan derden (bijv. huisartsenpost):

Via de website: https://www.ikgeeftoestemming.nl/kunt u uw toestemming regelen voor het elektronisch beschikbaar stellen van uw medische gegevens via het LSP (Landelijk Schakelpunt). U kunt uw toestemming regelen voor uw huisarts en apotheek.

Wat moet u doen?
U regelt uw toestemming in drie stappen:

 1. Klik op ‘Toestemming regelen’ en zoek en kies de zorgverlener voor wie u uw toestemming wilt regelen.
 2. Vul uw gegevens in.
 3. Verstuur uw gegevens met DigiD met sms, of print het formulier en geef dit aan uw zorgverlener.

Belangrijk om te weten!

 • Wilt u dat zowel uw huisarts als uw apotheek uw medische gegevens kan uitwisselen? Geef ze dan allebei uw toestemming. Als meerdere apotheken een dossier over u bijhouden, kunt u elk van hen toestemming geven.
 • Heeft u eerder op deze website uw toestemming geregeld met DigiD met sms? Dan kunt u bij ‘Mijn statusoverzicht’ nagaan of uw zorgverlener uw toestemming heeft verwerkt.