K. Mees

K. Mees

Huisarts

Per 1 juli 2023 heeft dr. Mees het praktijkhouderschap overgedragen aan dr. Burgers. Dr. Mees blijft op woensdag en donderdag het spreekuur doen: het staat u vrij om op elk moment zelf te kiezen op welke dag, en dus met welke dokter, u een afspraak maakt.

 

PS: Wist u al dat u ook online afspraken kunt maken en inzage kunt hebben in uw dossier? U kunt u registreren bij uwzorgonline.nl en kunt u daarna identificeren op de praktijk.

___________________

De studie geneeskunde heb ik in Amsterdam doorlopen en afgesloten met het artsexamen in 1993. Mijn eerste ervaring als arts deed ik op toen ik 1,5 jaar assistent interne geneeskunde was in het oude Andreas-ziekenhuis (het huidige St. Lucas Andreas ziekenhuis).

In de 3 jaar dat ik met mijn gezin in Engeland woonde heb ik de huisartsopleiding gevolgd met speciale aandacht voor spoedeisende hulp en gynaecologie. Sinds 1997 ben ik als huisarts werkzaam in Tilburg. De ervaring om ook buiten Nederland te hebben gewerkt als huisarts komt mij nog dagelijks van pas het gaat om contacten met buitenlandse engelssprekende studenten van de UvT zich bij ook bij mij kunnen inschrijven.In de afgelopen 13 jaar heb ik een praktijk opgebouwd die bestaat uit zowel veel kinderen en jonge ouders als studenten en ouderen.
Naast de regulier opleiding, heb ik de opleiding tot antroposofisch arts gevolgd. In de praktijk betekent dit dat patiënten die hierin geïnteresseerd zijn kunnen aangeven dat ze naast of in plaats van een reguliere behandeling een antroposofische behandeling met speciale natuurlijke medicatie wensen te krijgen.
Verdere aandachtsgebieden:
  • Ouderengeneeskunde
    Er is sinds 3 jaar een direct samenwerkingsverband met verzorgingshuis Zonnehof en onze huisartspraktijken, waarbij de zorg voor de bewoners elk jaar verder wordt uitgebreid.
  • Het doen van kleine chirurgische ingrepen: denk hierbij aan het verwijderen van moedervlekken en goedaardige huidafwijkingen, het doen van deze kleine chirurgische ingrepen is voor de patiënten erg handig wanneer deze door de eigen huisarts verricht worden.

Anticonceptie (spiraaltjes & implanon)
Gemiddeld breng ik 25 spiraaltjes per jaar in. De training hiervoor heb ik tijdens mijn opleiding gehad en het is prettig voor vrouwen om deze ingreep in de vertrouwde eigen spreekkamer te kunnen ondergaan.

Sinds een aantal jaren bestaat het samenwerkingsverband Amnis, gevormd door fysiotherapeut Adriaan Vervloet, kunstzinnig therapeut Mireille van ’t Hoff en sinds kort eurithmietherapeut Edith van der Bend en anthroposofisch arts Kaspar Mees
Contact via www.amnistilburg.nl